Slim, door het drinken van water

Water, bron van het bestaan

Wil je afvallen je uithoudingsvermogen verbeteren en je hoofd helder houden, drink dan meer water.

Als je twee liter water per dag drinkt, gaat je gezondheid met sprongen vooruit.

Water en uithoudingsvermogen

Uit onderzoek blijkt dat vochtgebruik tijdens inspanning invloed heeft op de prestaties. Als je traint raak je veel vocht kwijt, dit kan wel een liter per uur zijn. Drink je te weinig water dan beïnvloed dat je prestaties. Sport je langer dan anderhalf uur achter elkaar dan is het raadzaam om ook je koolhydraten en mineralen aan te vullen. Direct na het sporten ben je lichter, maar dat is vochtverlies.

Kwijtraken van afvalstoffen Als je niet genoeg drinkt raak je de afvalstoffen niet snel genoeg kwijt. Door veel water te drinken plas je de afvalstoffen uit en bovendien zorgt het ervoor dat je minder snel last van hoofdpijn hebt.

Wil je een paar kilo’s kwijt ? Drink voor elke maaltijd een glas , lauwwarm water. Begin voor het ontbijt met een glas lauwwarm water met een beetje citroensap en een snufje zout (om de maag te beschermen), citroen bevordert de spijsvertering en reinigt de lever. Door het glas water is je maag al enigszins gevuld en zal je minder honger hebben.

Moeilijke stoelgang? Als je te weinig drinkt droog je uit. Dat merk je aan een dikke stugge ontlasting die je slechts met moeite kwijt kunt raken. Drink dan ook veel water…

Slim door water Te weinig water drinken beïnvloed je denkvermogen. Direct na een grote sportinspanning, moet je geen moeilijke beslissing nemen. Wacht hiermee totdat je vochthuishouding weer op pijl is.

Airco en vochtverlies Zit je in een ruimte waar de airco aanstaat, dan verlies je ongemerkt veel water. Neem een fles water mee naar je werk en drink deze gedurende de dag leeg. Automatisch zal je dan ook wat minder koffie nemen.


Uitgelichte berichten
Binnenkort komen hier posts
Nog even geduld...
Recente berichten
Archief
Zoeken op tags
Er zijn nog geen tags.
Volg ons
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square